Sangeren og sangskriveren

Anja Fønss er bestemt ikke nogen nykommer 

på den danske scene

- men har bl.a. været frontfigur i grupper som Anja & The Bluesknights og H.P. Lange/Esben Kjær/Anja Fønss Trio og Jacinto Ballroom Jazzband. Som korsanger har Anja Fønss kunnet høres på indspilninger med bl.a. Ole Frimer og Turnip Greens

ANJA FØNSS: WAIT A MINUTE     

At mødet med markante mennesker kan ændre vores liv, er historien om Anja Fønss debutalbum et klart bevis på. I dette tilfælde er der tale om tre markante musikere der hver især var med til at give sangerinden og sangskriveren Anja Fønss retning mod det debutalbum hun nu endelig er klar til at udgive: Den danske sanger Ivan Pedersen, den ligeledes danske bluesguitarist mm. H. P. Lange og endelig den amerikanske, nu desværre afdøde, Delta-blues-gigant R. L. Burnside.

De tre musikere er alle vigtige medspillere på det første solo-album fra Anja Fønss, der nu udkommer under titlen ”Wait A Minute”. Ivan Pedersen fordi alle sangene er Anjas egne. H. P. Lange lader albummet igennem sin karakteristiske Dobro lyde i musikken – og sangen ”Much Too Much” er dedikeret til R. L. Burnside og den fornemmelse for The Blues, den gamle bluesmester gav Anja Fønss og som siden har været hendes musikalske skæbne.
Kunstneren

Anja Fønss er kunstneren bag de fascinerende skulpturer Fools & Faces i fiberbeton og abstrakte, sanselige akrylmalerier

Anja Fønss er autodidakt multikunstner, som de seneste år er gået ALL IN på kunst og musik. Hun er uddannet pædagog, master i børnemusik samt singer/songwriter med flere anmelderroste udgivelser bag sig. Derfor er leg med toner, rytmer og bevægelser et væsentligt afsæt i hendes kunstneriske arbejder – og som der ind imellem også komponeres nye sange til.

Anja fortæller: ”Musikken er min følgesvend og kunsten udtrykker for mig en besyngelse af naturen og af ”det satans liv”. 

Mine Fools & Faces er livet i al sin foranderlighed, forgængelighed og forfald  – i alle dets bevægelige og skæve former. Det håber jeg du helt konkret, kan mærke og høre musikken og sangen i.

Jeg maler abstrakt med afsæt i intuitive sanselige bevægelser og maler gerne så både stringente linjer, bølger eller bevægelser finder vej til gemte udtryk i lagene. Malingen er mest akryl på lærred, men jeg eksperimenterer gerne med andre malingstyper og materialer”.

Anja Fønss har de sidste år skabt et større udvalg af både malerier og skulpturer, som hun har præsenteret ved flere kunstmesser. 

Anja åbner også sit galleri i Gl. Harlev, hvor koncerter og fællessang kan blive en del kunstoplevelsen.