Anmeldelser:   

 
 Musik i Rønde (MIR):
"Denne koncert var et mønstereksempel på, at det er af de mindre kendte navne, vi overraskes og får de helt store musikalske oplevelser!

Anja hun kan ja – og det er så sandt som sagt! Anjas smukke sange blev akkompagneret af overskudsmusikere, der formåede at give plads til hinanden, og samtidig lave et helt rent og tæt lydbillede  

Anja kan og vil ikke sættes i bås. Hendes sange spænder over flere genrer: Roots, blues, jazz, pop, country, west-coast - nogle numre er tempofyldte og andre er mere stille og balladeagtige. Temaerne er mange; men i bund og grund skriver hun sange om det at være menneske og de udfordringer, der altid følger med et levet liv - alle leveret med stor ærlighed og nærvær!" 

 
Midtjyllands avis: "En smuk debut"
Steffen Lange giver 5 ud af 6 stjerner og skriver bl.a.: "Wait a minute fremstår som et meget helstøbt værk og en overraskende debut fra en sangerinde, der imponerer med sit store overskud og krav på at være "sin egen". Stemmen er moden og fyldig, men kan på samme tid fremstå sødmefyldt og skrøbelig - når melodi og tekst kræver det. Med andre ord en meget selvstændig og personlig stemme, der burde få mange ører op for denne smukke debut".   
  
www.rootszone.dk skriver:
Det musikalske og poetiske univers trækker tråde til såvel Bruce Springsteens horisontale frelse ud af highwayen som til Tori Amos' fortællende sydstatsunivers med forskellige mystiske menneskeskæbner. Omdrejningspunktet i de fleste af teksterne er dog en oplevelse af musikken og sangen som evig livsfølgesvend og som metafor over livets genvordigheder.    De fleste af numrene rummer en intim og dybfølt stemning, hvor de akustiske instrumenter kommer til deres fulde ret i enkle arrangementer. Når den elektriske guitar er med, er det oftest for at understrege de akustiske instrumenter med sin egen diskrete melodifigur. Enkelheden er også tydelig, når Anja Fønss leger med genrerne og for eksempel lader en diskret dobro eller violin tilføre et blues- eller jazznummer en genuin country lyd.

Der er en laid back afslappethed over "Wait a Minute", det er lyse cafe latte numre over hele linjen ind i mellem tilsat lidt tekstmæssig malurt om de svære følelser i livet. To numre skiller sig ud fra dette og tilfører albummet en smule kant. Således nummeret "Tears from the Sky", som er en duet med Henrik Bertram Bruhn fra Turnip Greens. Det er et jazzet nummer med en hård og lidt skæv percussion, der sammen med pianoet giver nummeret en fed hoppende, lidt Tom Waits-agtig rytme. På samme måde med det sidste nummer 'Diminished', hvor tekst og musik går op i en højere stemningsmæssig enhed, hvor stilheden og de mørke skygger i en imaginær diner langs highway 61, understreges af det ensomme piano og Anja Fønss' følsomt filosofiske vokal: "Take a leap in the dark and the big world unknown wide open with no guaranties".  

www.chartbase.dk skriver:
 ANJA FØNSS "WAIT A MINUTE"
Fornemt debutalbum fra markant sangerinde 
Bedst af alt er dog hendes fantastiske stemme! Jeg mener, hvem pokker sparker den ikke benene væk under? Og hun er altså pære Dansk!
"Wait A Minute" er en stille og smuk RockPopCountry-ballade som i sig selv er god. Men hendes stemme løfter den lige et par ratings i vejret!
 
R.L. Burnside: "Yearh – you really got it baby"
 
 
Ali Foeger Youth culture work Wienna, Austria:
"I received the cd ... and it is fantastic! anjas beautiful voice, the songs and arrangements, the sound/production: everything appears truly strong, tasteful and overall convincing. so whenever you make plans to come to austria, let me know and i will try to help with gig-ideas" 
 
Mange hilsner fra Bente:
 "Kære Anja  - SMOOTH - din musik er bare smooth.
Tak for en dejlig aften på Fatter Eskil. Det var en rigtig dejlig oplevelse, som vi nød meget!!!!
Og jeg er bare nødt til at skrive til dig og fortælle, at din cd snart er slidt op. Vi hører den hele tiden. Mine favoritnumre er 1, 3, 8 og 11. De får mig til at smile, få gåsehud, græde ... ja hele registret. De andre numre svømmer jeg "bare" væk til, og selv om jeg til Michaels store fortrydelse normalt ikke er til det jazzede, ja så må jeg overgive mig.
Jeg håber, du får succes - den er uovertruffen, og jeg siger bare: Norah Jones go home"
Un caloroso saluto dall' Italia da PAOLO

Anja Fønss udgiver nu endelig den længe ventede opfølgning
EP´en "Make it good around here"  

Der var masser af roser til Anja Fønss, da hun i 2008 udsendte debutalbummet ”Wait A Minute”. 
Titelnummeret og ”Much Too Much” kom i rotation på P4 
        og anmeldelserne lød bl.a.: 

      " ....En overraskende debut fra en sangerinde, der imponerer med sit
         store overskud og krav på at være sin egen" 
         (Midtjyllands Avis - 5 stjerner)

      "Bedst af alt er dog hendes fantastiske stemme. Jeg mener, hvem  
       pokker sparker den ikke benene væk under ? - og hun er altså pæredansk!"  (Chartbase.dk)
 
Ovenpå albumudgivelsen spillede Anja Fønss og band en lang række koncerter landet over -  og her var anmeldelserne også overvældende - eks: 

"Denne koncert var et mønstereksempel på, at det er af de mindre kendte navne, vi overraskes - og får de helt store musikalske oplevelser" (koncertanmeldelse Musik i Rønde) 

Anja og hendes faste musikalske makker (og samlever) Skipper Flytkjær,
har siden taget ophold i The House of Songs i Austin, Texas, hvor flere sange blev til.
I 2012 udkom Singlerne ”Being my man” og "Make it good around here" som forløbere på kommende opfølgningsalbum og de kom også i
flot 1. rotation på P4. 

Tiden er gået og mange nye sange er kommet til. Senest er Anja også begyndt at skrive sange på dansk. Derfor samles sangene nu i mindre ”buketter”  - og denne første udgivelse, er hermed
den første EP af en udgivelsesrække på 3. 
Alle sangene ér road tested på små koncertscener rundt omkring i landet, så nu er det bare at glæde sig til, at kunne høre dem alle på streaming-tjenesterne også.

De 6 sange på EP´en,  kredser om kærlighed, længsel, nærvær og ordentlighed – i et levet liv med alle dets afskygninger.

Anja åbner op med titelsangen "Make it good around here", som har afsæt i familiens virkelige historie, om Berlingoen som en morgen var brændt ned. Den er drejet en hel omgang og endte dermed også som en stor kærlighedserklæring - hvor bilen blev brændt af, for at
få ham til at blive lidt længere ....... 

Herfra er det bare at lade sige føre afsted, af Anjas intense vokal og den eminente backing -  på det man må betegne som
Rootsmusik af bedste aftapning.

Holdet bag Anja er producerne Mo Denebi, Rene Camboni, Daniel Fridell, Mikkel Bolding og Skipper Flytkjær. Musikerne er Nickolai Heimann (guitar), Paul Allen Junior (bas), Peter Dombernovsky (trommer) og Skipper Flytkjær (div. guitarer, banjo og kor)
 
Vol. 2 Vil lande den foreløbigt sidste håndfuld engelsksprogede sange i denne omgang. Herefter afsluttes triologien med Vol. 3, som starter et nyt kapitel i sangskriverens liv: Nemlig de danske sange!
 
 

 

 
 

 

Anja Fønss | Højbyvej 11, 8462 Harlev J  | Tlf.: +45 51 28 86 94 | anja@musop.dk